Sticky Bandits

Introduksjon

Ah, den ville vesten. Dette er en setting som vi nok aldri kommer til å gå lei av. Vi har produsert filmer om den ville vesten siden før film hadde farger, og nå sitter vi her i 2018 og spiller pengespill på nettet med det samme temaet. Hva er det som gjør at vi er så fascinert av akkurat denne tidsperioden i denne delen av verden egentlig? Kanskje det er lovløsheten, og muligheten til å forsvinne i ørkenen og komme seg unna med ting. Eller kanskje det er eventyret, det å kunne trå opp nye stier og bestige nye bakketopper.

Mye av grunnen til at den ville vesten fortsatt fascinerer oss er nok likevel det faktum at penger skiftet hender såpass enkelt og ofte. Et pokerspill på bakrommet av et bordell, en pose med mynter til en bartender under bordet for litt hemmelig informasjon, litt ekstra penger til sheriffen for å få han til å se en annen vei et øyeblikk. Sannsynligvis var det ikke såpass spennende hver dag, men det er det filmene og tegneseriene lærte oss. Derfor er det også perfekt å lage spilleautomater til nettkasinoer i denne settingen. Kanskje er det ingen andre temaer som er mer passende enn dette.

Gevinstlinjer og innskudd

Selv om temaet for spillet er så klassisk som det kan bli, betyr det likevel ikke at oppsettet på brettet trenger å være det. Spillbrettet er lagt opp med fem hjul og fem rader. Fordelt utover dette spillbrettet vil du få hele 30 gevinstlinjer å gjøre innsatsene dine på, eller å ikke gjøre innsatser på, alt etter hva du ønsker. Ønsker du å satse forsiktig og spille lenge og trygt kan du satse så lite som 0,15 euro av gangen. Ønsker du derimot å slå skikkelig på stortromma og gå «all-in», kan du faktisk satse 90 euro per runde.

Tema og design

Temaet er naturlig nok ville vesten, noe som er umulig å ta feil av både når det kommer til bilde og lyd. Varme oransje- og gulfarger går igjen på brettet, spesielt på ørkenen i bakgrunnen. Og musikken som følger deg gjennom opplevelsen er en intens, treg og tung melodi som hadde passet perfekt inn i en hvilken som helst duellscene – om den foregikk på en salong eller ute i ødemarken. Personlighetene til de ulike karakterene på symbolene kommer godt frem, og utvikleren har gjort en god jobb med å fange de klassiske typene. Og selvfølgelig finner du nok av både gullmynter og dynamitt.

Bonusfunksjoner

Det er to ulike symboler i spillet med banditter på, og begge disse fungerer som wild-symboler. Det betyr selvfølgelig at du kan bruke dem for å erstatte de andre vanlige symbolene i spillet, og du kan selv velge symbolet som passer deg best å få flere av. Symbolet med toget på er et sjeldent syn, men når det dukker opp bør du krysse fingrene. Dette er nemlig et bonus-symbol som gir deg gratisspinn å spille for umiddelbart. Kombinerer du dette symbolet på første hjul med wild-symboler på hjul to eller fire, venter det enda større bonuser på deg.

Fordeler

Bare det å gå for et tema med ville vesten er en god start for enhver spilleautomat, men her har utviklerne gått den ekstra mila for å levere et godt spill. Grafikken og musikken er virkelig gjennomført, og begge deler passer perfekt til temaet. Sticky Bandits har en RTP på 96,5 %, som ligger i øvre sjiktet på gjennomsnittet. Og med 30 gevinstlinjer fordelt utover et 5×5 brett blir mulighetene mange. Kombinerer du dette med muligheten du har til å satse hele 90 euro per spinn, er det i teorien sjanser for å virkelig vinne store gevinster her.

Ulemper

Noe vi virkelig savnet her etter å ha spilt en stund, var en skikkelig jackpot. Det at Sticky Bandits ikke har noen jackpot er nesten en dødssynd med tanke på at temaet er den ville vesten. Selv om musikken er kul og stemningsfull, hadde det vært fint med muligheten for å skru den av, men å kunne beholde de andre lydeffektene på. Noen spesielle bonusrunder som tar deg vekk fra selve spillbrettet kunne også vært interessant, og bidratt til å gjøre opplevelsen mer variert og spennende. Et spennende bonusspill kunne vært å ha en duell mellom to cowboyer.

Oppsummering

Alt i alt er dette en kul og spennende spillopplevelse, og du føler at du spiller et finpusset produkt. Både grafikken og lyden er på plass, og selve spillet har de ikke spart på noe eller gjort for simpelt på noen måte. Det er virkelig synd at spillet ikke har noen jackpot, men dette glemmer du fort når de andre bonusene begynner å tikke inn etter hvert. Du blir aldri for gammel for å leke cowboy, og spesielt ikke om det er ekte penger å hente. Her i Sticky Bandits er bonusene like hete som solen er ute på prærien.