Magic Owl

Introduksjon

Magic Owl har ikke fått så mye oppmerksomhet som den kanskje fortjener, spesielt om du sammenligner med andre spilleautomater fra Amatic. Nå er heller ikke denne utvikleren i seg selv blant de aller største på markedet, så det kan nok også ha en del med saken å gjøre. Ellers er nok ikke selve presentasjonen noe som nødvendigvis gir det beste førsteinntrykket, da både grafikken og lydene kan minne litt om gammel fantasy på lavt budsjett, av den typen vi kunne se på TV på dagtid på 80- eller 90-tallet. Så hvorfor er spillet verdt å gi en sjanse?

Som det gamle ordtaket sier skal du ikke skue hunden på hårene. Og heller ikke skue uglen på fjærene, om vi skal modifisere ordtaket litt slik at det passer her. For designet og presentasjonen som først føles litt billig, blir sjarmerende etter en liten stund. Så etter mer spilling begynner den å føles nostalgisk og avslappende, og du begynner å lure på hva du egentlig hadde imot Magic Owl til å begynne med. Dessuten betyr ikke et tilsynelatende billig ytre at det ikke er store gevinster å hente når du først har kommet i gang, for det er det absolutt.

Gevinstlinjer og innskudd

Der designet og grafikken er simpelt, er spillbarheten kompleks, med mange muligheter for å finne akkurat den stilen som passer deg. Når det gjelder gevinstlinjene får du hele 50 stykker å velge fra når du skal gjøre innsatser. De fargede tallene på sidene av brettet hjelper deg også med å holde oversikten over dem. Du kan minimum spille på ti gevinstlinjer hvor innsatsnivået ligger på 10 til 1000 mynter per linje. Spiller du på alle 50 gevinstlinjene, får du et innsatsnivå fra 10 til 200 mynter per linje. Dette gir en maksimal innsats på 10 000 mynter per spinn.

Tema og design

Som nevnt over er ikke denne grafikken noe for alle. Du kan velge å la deg sjarmere av den, le av den, eller du kan respektere valget som ble gjort – men du kan uansett ikke si at temaet kommer i veien for selve spillingen. Alt er enkelt og oversiktlig, og det du ser er det du får. Kortsymbolene er pent farget, men ellers lite imponerende, og andre symboler har akkurat de motivene du kan forestille deg med et spill som dette. Det at det ikke er noe musikk i Magic Owl, bortsett fra når du vinner, kan også være uvant for mange.

Bonusfunksjoner

En stor fordel med dette spillet er at du kan vinne en ganske stor jackpot på hele 100 000 mynter. Dette krever selvfølgelig litt innsats, flaks og taktisk planlegging, men det er absolutt mulig å få den. Magic Owl har også valgt å inkludere den klassiske gamble-funksjonen, hvor du gambler alt eller ingenting med gevinsten din. Denne bonusrunden kommer du til når du mottar gevinster. Wild-symbolet er trollkvinnen, og scatter-symbolet er den røde krystallkulen. Du får fem bonusspinn om du får tre scatter-symboler på spillbrettet, og trollkvinnen og uglen blir til ett symbol så lenge du har bonusspinn.

Fordeler

Magic Owl er en uoppdaget skatt på mange måter, og en uslepen diamant som fortjener mer oppmerksomhet enn det har fått. En stor jackpot og generelt høye vinnersjanser – kombinert med oversiktlig spillbarhet som går rett på sak – veier absolutt opp for at spillet føles litt billig og gammeldags ellers. Grafikken og lyden har også mye sjarm og nostalgi å by på, uansett om dette var bevisst fra utviklernes side eller ikke. Spillet har både mange gevinstlinjer å satse på, og et ganske høyt tak for maksimum innsats. Dermed får du følelsen av at spillet ikke holder deg tilbake.

Ulemper

Er grafikk, lyd og presentasjon veldig viktig for deg i et spill, og lar du deg ikke sjarmere av klassiske enkle bilder og lyder, ja da er kanskje ikke denne spilleautomaten noe du kommer til å tilbringe tid på kveld etter kveld. Mangelen på musikk i bakgrunnen får også spillet til å føles litt dødt og kjedelig, selv om musikken antageligvis hadde vært både slitsom og ufrivillig morsom om den var der. Selv om spillet er ganske oversiktlig og greit ellers, fremstår det som ganske simpelt og kjedelig. Gi oss mer animasjoner, lyd og farger – da hadde nok automaten vært mer populær.

Oppsummering

Dette spillet er et perfekt eksempel på at du ikke skal dømme etter førsteinntrykket – og kanskje ikke etter det andre inntrykket heller. Selvfølgelig er ikke dette spillet for alle, og det kan nok bli i særeste laget for noen. Men det kan også bety at du ler hele veien til banken med gevinstene dine, mens vennene dine som ristet på hodet over spillet og gikk videre, mistet sjansen til å vinne. For dette er et spill som betaler ut godt når du først vinner, selv om det ikke har noen filmklipp i 3D mellom bonusene. Gi det en sjanse, og døm selv!