Golden Fish Tank

Introduksjon

Utvikleren Yggdrasil Gaming liker å holde det enkelt og vakkert. Ofte har spillene deres sterke farger, morsom grafisk stil, avslappende eller fengende musikk, og en enkel spillestil det er lett å sette seg inn i. Dette har vist seg å være en perfekt formel for å fange interessen til mange spillere verden over, og det har også vist seg å være tilfellet her med Golden Fish Tank. Flere populære animasjonsfilmer for både voksne og barn har vist at morsomme og fargerike fisk som regel pleier å slå an, og de ser ikke ut til å gå av moten med det første.

Kanskje ikke alle liker å spise fisk, men det er nesten umulig å ikke like personligheten til disse fiskene. Ansiktene på fiskene i spillet viser tydelig hvem figurene skal være – den utspekulerte med et lurt smil, den litt skeptiske og forsiktige, fisken med et tomt blikk, og fisken med et stort glis som antageligvis ikke vet bedre. I tillegg til humor og sjarm setter dette spillet virkelig stemningen med en skikkelig levende bakgrunn og avslappende musikk som følger deg gjennom spillet. Gevinstene er kanskje sånn midt på treet til å begynne med, men med litt flaks blir de fort større.

Gevinstlinjer og innskudd

Golden Fish Tank benytter seg av det klassiske oppsettet de fleste spilleautomater bruker, nemlig fem hjul og tre rader. Fordelt utover på disse er det 20 gevinstlinjer som du enkelt kan velge om du vil satse på eller ikke. Du kan også justere hvor mye du ønsker å satse for på hvert spinn. Du kan satse minimum 2 kroner per spinn, eller så mye som hele 1000 kroner per spinn. Det vil si at du kan satse fra 10 øre per gevinstlinje, og opptil 50 kroner. Her vil nok alle finne seg til rette med innsatsnivået, både små- og storspillere.

Tema og design

Som tittelen på spillet kanskje avslører, så foregår Golden Fish Tank i et akvarium fullt av fisk. Bortsett fra ulike kombinasjoner av wild-symboler og andre kombinasjoner, er det mest verdifulle symbolet du kan få på hjulene den gule og grønne fisken Spillet har sterke og fine farger, og Yggdrasil har virkelig gjort en god jobb med grafikken. Bakgrunnen skvulper forsiktig mens lyset skinner ned gjennom overflaten, og brettet ser nesten tredimensjonalt ut. Musikken i bakgrunnen er utrolig avslappende, på grensen til «heismusikk». Det er nesten irriterende å vinne fordi lydene krasjer veldig med musikken, men det er vel ikke mulig å få både i pose og sekk.

Bonusfunksjoner

Selv om mange av symbolene er fisker så gjelder fortsatt mer eller mindre de samme spillereglene under vann som oppe på land. Får du wild-symbolet, hvor det står «WILD» i store gullbokstaver, kan du bruke denne til å erstatte andre symboler. Det finnes også et scatter-symbol som er et symbol med bilde av en gul og rød fisk, med teksten «free spins». Den kan gi deg fra seks til åtte gratisspinn med tre til fem bonus-funksjoner. Symbolet med størst verdi er den gule og grønne fisken. De største gevinstene du kan få på denne spilleautomaten, kommer i kombinasjoner med wild-symbolet.

Fordeler

Golden Fish Tank er gavmild med bonusene om du er litt ekstra heldig. Bonusene og gevinstene du kan velge mellom når du får tre til fem scatter-symboler på brettet, kan virkelig komme til nytte. Grafikken er både morsom og fargerik, og den levende bakgrunnen føles dypere og mer levende enn de fleste andre vi har sett før. Musikken er utrolig avslappende, og det er veldig lett å drømme seg bort. Det at du har 20 gevinstlinjer å velge fra betyr at du kan finjustere hvordan du ønsker å spille, noe som kan gjøre spillet egnet for flere typer spillere.

Ulemper

Det er sjeldent du knytter noe negativt til det å vinne i en spilleautomat, men lydene som dukker opp under gevinstene krasjer såpass mye med den stemningsfulle musikken at du skulle ønske spillet bestemte seg for ett lydbilde og holdt seg til det. Det er dessverre ikke noe jackpot i spillet, noe som trekker litt ned. Du er avhengig av å få gode kombinasjoner med wild-symboler for å vinne en respektabel sum. Vi skulle også ønske at de klassiske kortsymbolene som blir brukt her også ble byttet ut med noe relevant for temaet, kanskje noen sjøstjerner og så videre?

Oppsummering

Dette er et spill som nok vil falle i smak for de aller fleste, uansett om du er en dedikert fisker eller dyreverner, har akvarium i stua, eller spiser fisk til middag hver torsdag. Den harmoniske stemningen i spillet er det få andre spill som kan måle seg med, og det er et stort pluss om du har tenkt å spille lenge. Det er selvfølgelig litt synd at det ikke er mulig å tjene de helt store gevinstene her. Men med litt tålmodighet bygger det seg raskt opp over tid, og bonusene og gevinstene du kan velge mellom ved tre til fem scatter-symboler, er verdt ventetiden.