Copy Cats

Introduksjon

Har du litt erfaring med nettkasinoer kan du kanskje se at det er NetEnt som står bak dette spillet. Den grafiske stilen er veldig typisk for denne svenske utvikleren. Det kan også virke som de har en forkjærlighet for dyr i temaene sine – tidligere har vi sett både griser, frosker og høns, så da er det jo bare naturlig at menneskets kanskje nest beste venn også får lov til å prøve seg. NetEnt er også kjent for å presentere komplekse spill på en veldig enkel måte, noe de også gjør her. Copy Cats kom på markedet i 2017.

Er du en ekte kattevenn, og trives du kanskje best med en malende katt på fanget? Eller kanskje du rett og slett ikke kan fordra disse firbente dyrene, med all røytingen, og alle musene og fuglene de drar med seg hjem? Uansett hva tilfellet ditt måtte være, er ikke disse kattepusene helt som de du er vant til fra før av. Du har antageligvis aldri møtt på en rød, blå, rosa eller gullfarget katt før. Her finner vi også andre symboler enn katter – opptrekkbar mus, fiskebein, og poteavtrykk for å nevne noen. Gullkatten fungerer som et scatter-symbol.

Gevinstlinjer og innskudd

Spillbrettet har fem hjul og tre rader, og dette vil nok føles kjent for de fleste spillere. Det at Copy Cats har hele 25 gevinstlinjer gir deg likevel mer frihet og variasjon enn førsteinntrykket kanskje skulle tilsi. Med så pass mange muligheter for å satse på kryss og tvers, vannrett og loddrett, får spillet en helt annet dimensjon. Det handler om mye mer enn å bare trykke på en knapp og krysse fingrene. Du kan også satse fra 1 til 10 mynter på hver av gevinstlinjene før du snurrer hjulene, og disse myntene kan ha en verdi på mellom 0,01 og 0,5 hver.

Tema og design

I kjent og kjær NetEnt-stil er alt flott, klart og fargerikt. Tegnestilen er så gjennomført at du får lyst til å dobbeltsjekke om spillet er basert på en eller annen tegnefilmserie du har gått glipp av. Og den svingende og stilige jazzmusikken i bakgrunnen er akkurat den type musikk du kan se for deg at en lat katt ville valgt å høre på, der den ligger og slapper av i skyggen etter et stort måltid. I tillegg til symbolene med kattene på finner du også symboler med både melkeflasker, fiskebein, poteavtrykk, opptrekkbar lekemus og en liten kattebjelle som fungerer som scatter-symbol på spillbrettet.

Bonusfunksjoner

Ikke overraskende byr alle kattene i spillet på egne bonuser om du får nok av dem på rekke og rad. Katten i gull dukker opp litt sjeldnere enn de andre kattene, og dette er ikke tilfeldig. Denne fungerer nemlig som wild-symbol, og kan erstatte alle andre av de vanlige symbolene. Med full pott av en av kattene på første hjul, kopieres kattene på de neste hjulene til samme type, dermed blir det mye lettere å vinne. Kattebjellen er et scatter-symbol, noe som selvfølgelig betyr at tre eller flere vil gi deg gratisspinn. Spillets største gevinst er 200 mynter ved fem like symboler av den røde katten.

Fordeler

Som alltid har NetEnt levert et spill som virkelig skinner på både grafikk, lyd og musikk, og hvor hver eneste lille detalj har en hensikt. Inndelingen med kattene i forskjellige farger gjør det enkelt å huske hvilke som gir deg de forskjellige bonusene, og katten i gull er en fin vri. Det at spillet har hele 25 gevinstlinjer du kan satse på, betyr at du som spiller får en god del frihet over hvordan du ønsker å gå frem. Autoplay-funksjonen er perfekt for å kunne lene seg tilbake, slappe av og nyte musikken mens gevinstene dine ruller inn.

Ulemper

En toppgevinst på 200 mynter er selvfølgelig bedre enn ingenting i det hele tatt, men hadde den vært litt større hadde også spillet vært litt ekstra fristende å prøve. Copy Cats har ingen andre spesielle bonusfunksjoner foruten wild-symbolene og scatter-symbolene, med de typiske fordelene disse gir deg når du får dem. Spillet tar også fra deg kontrollen når du vinner gratisspinn, og bruker dem for deg umiddelbart uten at du kan gjøre noe. Det hadde ikke hatt noen hensikt å spare dem uansett, men mange spillere foretrekker å ha full kontroll over hva som skjer hele tiden.

Oppsummering

Uansett om du er et kattemenneske, et hundemenneske, eller du ikke er så glad i dyr, er Copy Cats er et spill du bør bli bedre kjent med. De søte og morsomme kattene har hver sin tydelige personlighet, og du vil nok finne en å falle for som du kjenner deg litt igjen i. Grafikken og musikken er så pass avslappende at du nesten vil glemme at du spiller for penger. Så triller det plutselig inn en pen gevinst som minner deg på det igjen, og du får deg en fin liten overraskelse. Bli med og hils på de kuleste kattene i nabolaget!